Search
Close this search box.

نگاهی به تکنولوژی LED

تکنولوژی LED

فهرست

آخرین مقالات

تاریخچه روشنایی

لامپ و چراغ های روشنایی

در این بخش، پیش زمینه‌ای در مورد روشنایی ارائه می‌گردد. این امر بدین دلیل است که محصولات روشنایی بیش از 100 سال است که به وجود آمده و در اطراف ما خودنمایی می‌کنند. در این برهه زمانی، افراد زیادی روی آنها کار کرده‌اند و حاصل این کار، توسعه فناوری در حوزه روشنایی بوده است. نمی […]

نمایشگاه بین المللی تهران 1403

شرکت نما نور آسیا در نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران از تاریخ 1403/8/3 به مدت 4 روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران با حضور ۵۸۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار گردید. شرکتهای فعال در عرصه صنعت برق […]

تاریخچه روشنایی

تاریخچه روشنایی

ادیسون اولین لامپ رشته‌ای را در دهه 1880 ساخت. لامپ‌های فلورسنت در دهه 1950 محبوبیت پیدا کرده و متداول شدند. چراغ های LED از دهه 2000 میلادی رواج پیدا نمودند. هم اکنون لامپ‌های حبابی همه جا هستند و امروزه بیش از ۲۰ میلیارد لامپ حبابی در سراسر جهان وجود دارد. به عبارتی برای هر فرد […]

دسته بندی

تکنولوژی LED

فهرست

متن پیش رو مقدمه ای بر LED است نه در مورد نحوه ساخت آنها. با این وجود، ارزش دارد که با برخی از جنبه‌های ساخت آنها آشنا شویم. این امر به درک برخی از جنبه‌های طراحی محصولات مختلف کمک می‌کند. این امر همچنین کمک می‌نماید که درکی درست از بهبودهایی که در زمینه طول عمر LED ادعا شده است بوجود آید. ما در مورد LED های سفید ساخته شده با فسفر صحبت می‌کنیم، اگرچه اکثر اطلاعات برای سایر LED ها نیز مشابه است.

اولین چیزی که باید بدانید این است که اگرچه تقریباً تمام قطعاتی که در حال حاضر توسط مهندسین مورد استفاده قرار می‌گیرند (دیودها، ترانزیستورها، گیت‌های منطقی، ریز پردازنده‌ها) از سیلیکون ساخته شده‌اند اما LED ها از سیلیکون ساخته نشده‌اند. (قبلاً بعضی از قطعات از ژرمانیوم ساخته می‌شدند، اما وقتی داغ می‌شدند، خیلی خوب کار نمی‌کردند.) با این وجود ثابت شده است که استخراج نور از سیلیکون بسیار دشوار است. بنابراین از تعدادی از نیمه‌هادی‌های مختلف استفاده شد. اگر چه دانستن جزئیات مهم نیست اما شما باید بدانید که انواع مختلفی از مواد در حال آزمایش وجود دارد و هنوز همه فیزیک آن درک نشده است و فرایند طول عمر نیز به خوبی شناخته نشده است. انواع مختلفی از قطعات توسط تولیدکنندگان مختلف استفاده می‌شود؛ کل این فرایند به این مفهوم است که تغییراتی دیگر در راه خواهد بود. قطعه ای که امروز خریداری می‌کنید احتمالاً با آنچه که فردا در دسترس است متفاوت خواهد بود.

قطعه مبتنی بر نیمه هادی LED نسبتاً بزرگ است شاید در حد چند میلی‌متر مربع. این قطعه، نور آبی برای LED های سفید ساطع می‌کند و باید دو کار روی آن انجام شود: نور آبی باید با بازدهی بالا به نور سفید تبدیل شود و نور سفید باید بدون مسدود شدن بیرون بیاید. بنابراین بسته‌بندی سرامیکی معمولی که IC ها با آن وارد بازار می‌شوند مفید نخواهد بود. زیرا عمداً اجازه نمی‌دهد هیچ نوری از آن بگذرد.

آنچه اکثر تولیدکنندگان انجام می‌دهند این است که مقداری سیلیکون شفاف (یک پلیمر لاستیکی) را در بالای قرص نیمه‌هادی اضافه می‌کنند که این امر اجازه می‌دهد تا نور بدون جذب و تغییر رنگ زیاد، خمش نور (در صورت لزوم) و فراهم آوردن حفاظت مکانیکی برای قرص نیمه‌هادی بیرون بیاید. حداقل یک تولیدکننده، یک تکه شیشه را به بالای سیلیکون اضافه می‌کند. اگرچه برای ما مشخص نیست که این موضوع چه مزیت خوبی ارائه می‌دهد.

برای تبدیل رنگ در LED از فسفر استفاده می‌شود. فسفر یک مولکول پیچیده است که نور آبی را که LED ساطع می‌کند جذب نموده و آن را بر روی باند رنگی دیگری می‌تابد. دو یا سه فسفر مختلف برای ایجاد یک رنگ سفید مناسب لازم است. شما باید انتظار داشته باشید که در آینده ترکیبات فسفر را با اجزای بیشتری ببینید.

برخی از تولیدکنندگان، فسفر را مستقیماً در بالای قرص نیمه‌هادی قرار می‌دهند و سیلیکون نیز در بالای آن قرار خواهد گرفت. بعضی از تولیدکنندگان، قبل از ریختن فسفر، آن را درون سیلیکون گذاشته و تکان می‌دهند. قرار دادن مستقیم آن بر روی قرص نیمه‌هادی، میزان نور آبی جذب شده را افزایش می‌دهد اما باعث می‌شود که فسفر در همان درجه حرارتی باشد که قرص نیمه‌هادی در آن دما قرار دارد. فسفرها با درجه حرارت بالا تخریب می‌شوند. در واقع تخریب فسفر یکی از مهمترین دلایل کاهش نور لامپ LED با گذشتن طول عمر است. اما با قرار دادن فسفر در سیلیکون، دمای فسفر کاهش می‌یابد اما مقدار نور آبی جذب و تبدیل شده را کاهش می‌دهد. برای جبران این امر می‌توانید فسفر بیشتری اضافه کنید اما باید در نظر داشته باشید که فسفر‌ها نسبتاً گران هستند.

نیمه‌هادی، فسفر و سیلیکون همه در یک بسته‌بندی قرار دارند. (هر تولید کننده، بسته بندی و ابعاد قرارگیری خاص خود را دارد.) این بسته بندی، شامل سیم‌های اتصالی است که اتصال بین نیمه‌هادی و پایه‌های بیرونی را فراهم می‌نماید. از طریق همین پایه‌های بیرونی است که امکان عبور جریان از LED فراهم می‌شود. اگرچه این فقط یک قطعه LED تکی است اما از سیم‌های مختلف و به صورت موازی استفاده شده است تا عبور جریان‌های بالا میسر گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *